Hlavní obsah

Sársko jako první německá země opatrně rozvolňuje

Právo, vpl

Sársko, malá spolková země na západě Německa, začalo v úterý jako první ze 16 spolkových zemí s uvolňováním pandemických opatření. V rámci modelového projektu mohou opět fungovat venkovní prostory restaurací, kina, divadla, koncertní sály, fitness centra a tenisové haly.

Foto: Oliver Dietze, ČTK/AP

Sársko jako první spolková země v Německu začala s rozvolňováním.

Článek

Návštěvníci však budou muset u vchodu předložit negativní test na covid-19, který není starší než 24 hodin.

„Po roce pandemie musíme myslet na víc než jen na zavírání a omezování,“ řekl sárský premiér Tobias Hans s tím, že sedmidenní průměr případů na sto tisíc obyvatel se v Sársku trvale drží pod 100 a v pondělí činil 88,2. Tento ukazatel byl jednou z podmínek pro uvolnění opatření.

Krátký a důrazný lockdown pro celé Německo: Merkelová je pro

Koronavirus

Několik německých politiků a odborníků kritizovalo uvolnění opatření v Sársku v době, kdy počet infekcí v Německu roste. Kancléřka Angela Merkelová sárský přístup označila za „velmi odvážný“.

Praktičtí lékaři také vakcinují

Německé úřady chtějí urychlit očkovací kampaň 35 tisíc praktických lékařů, kteří budou moci od tohoto týdne podávat vakcíny proti covidu-19, informovala v úterý televize ZDF.

Německo se horší a obává se dnů po Velikonocích

Koronavirus

Ordinace praktických lékařů mají během prvního týdne dostat celkem 940 tisíc dávek, což představuje přibližně 26 dávek vakcíny na ordinaci. Někteří z lékařů začali s vakcinací už úterý; jiní však musí počkat na dodání vakcín.

Němci nevěří, že se splní očkovací cíl
62 procent Němců vyjádřilo pochybnosti, že se podaří splnit cíl kancléřky Angely Merkelové do 21. září naočkovat proti koronaviru všechny dospělé občany země.
Jen 23 procent míní, že se to zvládne. Patnáct procent neví.
Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění institutu YouGov pro agenturu DPA.
Zdroj: ARD

Reklama

Výběr článků

Načítám