Hlavní obsah

S klienty se cestovka bavila přes sklo

Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Další rozčarování prožila v pondělí ráno asi dvacítka klientů padlé cestovní agentury Czech Tour Europe z Jablonce (CTE). Když se totiž před devátou hodinou srotili u pobočky v Podhorské ulici, aby se dozvěděli alespoň nějaké informace o svých penězích a zaplacených dovolených, čekaly je jen zavřené dveře.

Foto: Karel Kavička

Pontifikální mše svatá

Článek

Personál se rozhodl vyřizovat veškeré dotazy výhradně přes sklo a telefon.

"Bavili se s námi přes dveře a mobilní telefon a vypadalo to, že z toho mají velkou srandu. Řekli nám, že všem jen pošlou dopis a že se máme obrátit na Evropskou cestovní pojišťovnu (ECP)," rozčiloval se před zavřenými dveřmi postarší muž. Cestovka vyvěsila na výkladní skříň oznámení, že tak činí vzhledem k verbálním a fyzickým útokům na zaměstnance. Nadále proto prý bude agentura vyřizovat veškeré klientské záležitosti jen telefonicky a písemně.

Vzkaz na dveřích

"K verbálním a fyzickým útokům se nebudeme dál vyjadřovat. My jsme se snažili vyjít klientům vstříc a vše jim vysvětlit, jakou formou mají teď postupovat, ale když se zachovali takto, tak jsme museli postup změnit. Kancelář ukončila činnost, všechno se bude vyřizovat přes ECP, všem posíláme dopisy," vysvětlila Právu v telefonickém rozhovoru referentka prodeje Dominika Hájková.

Verbálními útoky měla cestovka zřejmě na mysli vzkaz "V pondělí si přijdeme pro naše peníze", který na dveřích bytu výkonného ředitele Leoše Zedníčka zanechal v pátek večer jeden z klientů.

"Je to lumpárna, moc se námi nezabývají. Vůbec nevím, jestli od pojišťovny dostaneme 70 nebo 100 procent našich peněz. Asi jim budeme muset zapálit barák," usmíval se křečovitě muž ve středních letech. A tak jediný, kdo mohl vstoupit do prostor pobočky, byl místní pošťák. "Počkejte si na majitele společnosti, který by měl dorazit z Brna. My vám nic neřekneme," řekl novinářům při vstupu listonoše Zedníček.

Na otázku Práva, kolik má CTE v zahraničí klientů, referentka Hájková dodala: "Jenom pár desítek lidí. Budou se vracet zpátky postupně, jak jim budou končit pobyty. Letenku mají zajištěnou jako zpáteční." Cestovka je prý pojištěna u ECP na 100 procent.

"Když jsem do cestovky volala, řekli mi, že mám do ECP poslat buď originál, nebo ověřenou kopii smlouvy, originál, nebo kopii dokladu o zaplacení zájezdu a škodní protokol. Ten je prý na internetu. Asi za týden nám prý z ECP dají vědět, co a jak bude," vysvětlovala všem čekajícím lidem jedna z více informovaných klientek cestovky Czech Tour Europe.

Související témata:

Výběr článků

Načítám