Hlavní obsah

Ruskou novinářku z Hradu vyvedli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtvrteční tiskovou konferenci na Pražském hradě po jednání českého prezidenta Petra Pavla s jeho ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským nemohla navzdory akreditaci sledovat ruská opoziční novinářka Farida Kurbangaleeva.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a český prezident Petr Pavel (vpravo) na tiskové konferenci.

Článek

Novinářka, která v České republice žije několik let, momentálně spolupracuje s projektem Republic. Na její vyvedení ze sálu, kde se posléze konala tisková konference Pavla a Zelenského, upozornil server Denik.cz.

K vykázání novinářky došlo na základě rozhodnutí ochranné služby a Hrad jej nechtěl blíže komentovat. „Více informací není možné poskytnout,“ uvedla na dotaz Novinek mluvčí Hradu Markéta Řeháková.

Kurbangaleeva do roku 2014 pracovala jako moderátorka televizního kanálu Rossija 1, odkud odešla v roce 2014 po ruské okupaci Krymu. V letech 2017 až 2020 spolupracovala s Rádiem Svobodná Evropa.

Zelenskyj ve čtvrtek zavítal do České republiky na dvoudenní návštěvu, během níž se setkal nejen s Pavlem, ale i premiérem Petrem Fialou (ODS) a šéfy Senátu a Sněmovny Milošem Vystrčilem (ODS) a Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09).

Pekarová Adamová pozvala do Prahy Olenu Zelenskou

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám