Hlavní obsah

Rušení pošt v Ostravě: Senioři nadávají a pláčou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména starší lidé přicházejí od pátečního rána na poštovní pobočky ujistit se, zda se zrušení týká právě jich. Velkou vlnu nevole rozhodnutí České pošty vyvolalo v městské části Ostrava-Jih, která je s více než 100 tisíci obyvatel druhou nejlidnatější městskou částí v Česku. Někteří u toho nadávají, někteří pláčou. Bohužel jim to ale není nic platné, protože rozhodnutí už padlo.

Lidem se nelíbí rušení pošt v Ostravě.Video: Novinky

 
Článek

V Ostravě-Jihu bude zrušena většina poboček. Například na sídlišti v Hrabůvce se zavřou obě pobočky, a to v ulici Horní a v ulici Dr. Martínka. „Lidé od rána přicházejí a nechtějí tomu uvěřit. Hlavně starších lidí je mi moc líto, nemají to jednoduché. Někteří z nich nám tady pláčou,“ řekla Právu pracovnice jedné ze dvou rušených poboček.

Obě pošty jsou přitom obklopeny rozsáhlými bloky paneláků, žijí zde desítky tisíc lidí. „To si snad děláte legraci? Nevěřím tomu, vždyť ta pošta je opravdu hodně vytížená, kolikrát tady bývají i fronty. Je to tady nejlidnatější sídliště v Česku,“ řekl Právu muž, který se na zrušení pobočky v ulici Dr. Martínka přišel zeptat osobně.

Se slzami v očích přijala informace o zrušení této pobočky pětaosmdesátiletá Jarmila Svanovská. „Je to strašné, vůbec si neumím představit, co teď budu dělat,“ řekla s tím, že zřejmě nezbude nic jiného než využít službu senior taxi, kterou již teď občas využívá. Tato služba je ale pro ni velmi drahá, protože žije jen z důchodu.

Jediná pošta, která v širším okolí zůstane otevřená, je pošta na ulici B. Četyny, která slouží pro sídliště Dubina a Bělský les. Ta je ale velmi vytížená už teď. „Už teď raději na poštu nechodím, když nemusím. Nejhorší to je v době, kdy jsou sociální dávky. Jednou jsem tady čekal skoro hodinu a půl. Vůbec si nedovedu představit, že tady začnou chodit lidé, kterým zavřeli pošty v okolí,“ řekl Právu mladší muž, který v pátek před poštou na ulici B. Četyny čekal na svoji kamarádku.

Pošta zveřejnila seznam rušených poboček

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám