Hlavní obsah

Rozhlednu na Knížecím stolci napadla houba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boletice

Vojenské lesy a statky ČR (VLS) uzavřely až do odvolání turisty vyhledávanou rozhlednu na Knížecím stolci v újezdu Boletice na Šumavě. Dřevěnou konstrukci napadla houba a je v havarijním stavu.

Foto: Vojenské lesy a statky

Rozhledna na Knížecím stolci

Článek

„Vstup na rozhlednu je s okamžitou platností uzavřen. Důvodem je aktuální stav, kdy její dřevěná konstrukce byla podle zjištění revize napadena houbou. O dalším osudu rozhledny se bude jednat,“ uvedl Martin Honetschläger, ředitel divize Vojenských lesů a statků v Horní Plané, která tuto lokalitu spravuje.

Šestimetrovou rozhlednu na 1236 metrů vysokém vrchu Knížecí stolec postavily Vojenské lesy a statky ČR v roce 2012 v rámci otevírání výcvikových prostor veřejnosti.

„Na rozhlednu vede turistická trasa ze Záhvozdí, která byla dlouhé roky otevřena o všech víkendech a svátcích. Díky nevšedním výhledům na Šumavu a při dobré viditelnosti i na Alpy se stala oblíbeným turistickým cílem nad Vltavským luhem,“ uvedl mluvčí VLS Jan Sotona.

Doplnil, že vzhledem k intenzivnímu vojenskému výcviku v letošním roce, byl vstup na rozhledu omezený na prázdninové víkendy a vybrané svátky.

Ve zřícené rozhledně je ztrouchnivělé dřevo. Napohled byla v pořádku, říká provozovatel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám