Hlavní obsah

Ropákem 2003 se stal exministr Schling

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Cenu Ropák, která je udělována za největší antiekologický počin, získal za loňský rok bývalý ministr dopravy a současný poslanec za ČSSD Jaromír Schling. Odborná porota mu ji udělila mimo jiné za jeho opakované návrhy na zrušení ministerstva životního prostředí.

Foto: Vratislav Konečný

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Číhošti, kde se měl pohnout v roce 1949 na oltáři kříž. Akce spustila procesy proti duchovním.

Článek

Schling rovněž podporoval výstavby dvou jezů na dolním Labi, zákona o výstavbě dálnic a rychlostních silnic v Česku a oslabování zákonů ochrany přírody. Novinářům to řekl Miroslav Patrik z ekologické organizace Děti Země, která anketu pořádá.

Zelenou perlu za největší antiekologický výrok získal starosta Horních Tošanovic na Frýdecko-Místecku a koordinátor Iniciativy R40 Petr Martiňák. V souvislosti s diskusí o zamezení migrace zvěře přes rychlostní silnici R40 plánovanou na Ostravsku prohlásil: "Myslím, že neexistuje jen přirozená migrace, ale i umělá. Těch pár medvědů či vlků by se tedy dalo, podle mého názoru, čas od času přepravit do jiných oblastí." Výrok pochází z článku Přechody pro zvěř jsou potřebné, ale moc drahé, který loni v prosinci otiskl týdeník Frýdecko-Místecko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám