Hlavní obsah

Řidiče v Praze čeká další test nervů, opravovat se bude Průmyslová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během letních prázdnin nechá Technická správa komunikací (TSK) zrekonstruovat 700 metrů dlouhý úsek v Průmyslové ulici v Praze. Jednou z páteřních komunikací východní části metropole projedou denně desítky tisíc aut. Oprava, která by měla skončit až 3. září, se dotkne i přilehlého nákupního centra.

Foto: Mapy.cz

Část Průmyslové ulice čeká oprava

Článek

Opravovat se bude úsek mezi ulicemi U Stavoservisu a Tiskařská ve směru do Hloubětína. Stavbaři během rekonstrukce vymění kompletní vrstvu vozovky, opraví dopravní značení a vybudují nové zálivy pro autobusy.

První práce začnou již v sobotu 17. června. Během příštího týdne vzniknou provizorní dočasné zastávky a přejezdové pásy do protisměru. Od července bude zahájena samotná oprava.

„Ve směru na Hostivař tak dojde k omezení provozu, tj. uzavření jednoho jízdního pruhu,“ uvedla TSK. Doprava bude vedena systémem 1+1 pruh pro každý směr. I přes nižší provoz během období letních prázdnin očekává TSK v době dopravních špiček zdržení přesahující 30 minut.

Tradiční letní rozkopání Prahy: rekonstrukce Barrandovského mostu, výluky metra a tramvají

Domácí

Řidiči Průmyslovou dlouhodobě využívají například jako spojnici nahrazující východní část Pražského okruhu mezi Jižní spojkou a Cínoveckou ve směru na dálnici D8.

V očekávaných kolonách uvíznou popelářské vozy jedoucí do Malešické spalovny i návštěvníci mířící do sousedního obchodního centra, byť výjezdy do obou zůstanou zachovány. Mimo provoz naopak bude čerpací stanice.

Reklama

Výběr článků

Načítám