Hlavní obsah

Registr vozidel netiskl doklady. Ve čtvrtek bude fungovat, ujišťuje ministerstvo

Praha
Aktualizováno

Během testování registru vozidel vyšly najevo nezanedbatelné problémy, které by dokonce mohly ohrozit jeho čtvrteční spuštění pro veřejnost. Nefungoval tisk dokladů a registr nekomunikoval s databází odcizených vozidel. Uvedl to vedoucí úseku vozidel na magistrátu v Jihlavě Petr Jelínek. Problémy se objevily také v Praze.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Registr vozidel v Brně, ilustrační foto

Článek

V hlavním městě zaznamenal zkušební provoz problémy s tiskem technických průkazů i ukládáním dat.

„Technický průkaz to vytiskne dobře, ale zadaná data se neuloží do systému,“ uvedl vedoucí dopravně správních agend na pražském magistrátu Josef Mihalík.

Podle ministerstva dopravy se nedostatky podařilo odstranit. Registr, který byl kvůli testování v úterý a ve středu plánovaně mimo provoz, tak má být ve čtvrtek spuštěn pro veřejnost podle plánu.

„Od zítřka (čtvrtka, pozn. red.) budou registry fungovat," řekl v podvečer ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS).

Ministerstvo: byly to lokální výpadky

Ministerstvo uvedlo, že šlo o lokální výpadky způsobené tím, že se jednotlivé funkce spouštěly během zkušebního provozu postupně a v průběhu středečního odpoledne se je podařilo odstranit.

Potíže se schengenskou databází odcizených aut pražští úředníci podle Mihalíka nezaznamenali. Registr aut je v úterý a ve středu mimo provoz právě kvůli testování systému.

Kromě společnosti ICZ se na fungování registru vozidel má podílet i Telefónica O2, která má zajišťovat přenos dat. Nahradit mají bývalého dodavatele, kterým byla společnost ATS - Telcom. Ta problémový systém pro ministerstvo dopravy spravovala od loňského léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám