Hlavní obsah

Referendum dalo zelenou domu pro seniory na Jihlavsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dudín

Spolu s prvním kolem prezidentských voleb v Dudíně na Jihlavsku lidé v místním referendu řešili plán výstavby zařízení pro seniory. Vedení obce dali najevo, že sociální služby mají jejich podporu.

Foto: Mapy.cz

Obec Dudín na Jihlavsku (ilustrační foto)

Článek

Před lidi předstoupila radnice s otázkou, jestli se má vedení obce ve volebním období 2022 až 2026 zabývat možností výstavby domova pro seniory v obci.

Po sečtení odevzdaných lístků bylo celkem 86 pro stavbu. Třicet hlasujících záměr odmítlo. Všechny lístky byly platné. Zbytek ze 153 oprávněných voličů se plebiscitu nezúčastnil.

Předmětem referenda bylo zjistit, zda lidé podpoří vybudování zařízení pro důstojné dožití seniorů. Nejbližší taková jsou v Jihlavě, Humpolci a Pelhřimově, obce v trojúhelníku mezi těmito sídly ale řeší problémy s dostupností služby pro své starší obyvatele.

„Jaké bude zařízení, jaká bude jeho kapacita či náklady na stavbu, je v tuto chvíli předčasná otázka. Potřebovali jsme silný mandát, jestli máme tento problém řešit. Až na základě výsledku referenda se přesuneme k tomu, jaký ten domov bude,“ řekl Právu starosta Dudína Luboš Jakubů (nezávislý).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám