Hlavní obsah

Reedová: Tůma by byl dobrým ministrem financí, komunální politika je jiná

Novinky, jas
Aktualizováno

V úterý byla hostem on-line chatu na Novinkách kandidátka Věcí veřejných na post primátorky hlavního města Markéta Reedová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Markéta Reedová na on-line chatu

Článek

Reedová, která je spolu se Zdeňkem Tůmou (TOP 09) podle průzkumů největší favoritkou na primátorský post, má za to, že bývalý guvernér ČNB by byl skvělým ministrem financí. "Nicméně je otázkou, zda jsou to správné předpoklady pro dobrého komunálního politika," rýpla si do svého konkurenta.

Většina dotazů byla pochopitelně směřována na problémy hlavního města. Čtenáři se tak mohli dozvědět, že pořádání letní olympiády, o níž bývalé vedení radnice uvažovalo je podle Reedové pitomost, národní knihovnu podle návrhu Jana Kaplického by na Letné naopak postavila, byť jde primárně o záležitost ministerstva kultury.

Reedové taktéž podporuje výhledové omezení vjezdu aut do historického centra, výstavbu trasy D i případnou přenositelnost parkovacích karet

Reedová v pražském zastupitelstvu působí od roku 2002. O čtyři roky později byla zvolena znovu a stala se pražskou radní a náměstkyní primátora.

V prosinci roku 2009 na svůj post rezignovala neboť jako předsedkyně komise pro transparentní veřejnou správu nebyla s to prosadit svou protikorupční strategii na magistrátu ovládaném představiteli ODS. Je mimo jiné dlouhodobou kritičkou projektu Opencard.

Členkou VV je Reedová od jara letošního roku. Předtím  působila jako předsedkyně SNK Evropských demokratů.

O post primátora se vedle Tůmy utká s Jiřím Dienstbierem ml. (ČSSD), Janou Bobošíkovou (Suverenita) či Martou Semelovou (KSČM). ODS svého kandidáta představí koncem září.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Markéta Reedová na on-line chatu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám