Hlavní obsah

Rathovi advokáti kritizují postup soudu

• Aktualizováno
Novinky, jas

Advokáti Davida Ratha Roman Jelínek a Adam Černý tvrdí, že došlo ke zpochybnění nestrannosti a objektivity soudu, který se prý při jednání o stanovení kauce neseznámil se všemi důkazy. Soudce prý rovněž rezignoval na výsledky vyšetřování.

Rathovi advokáti kritizují postup souduVideo: Novinky

 
Článek

Rathovy naděje se nyní mohou upínat k tomu, že soudce přijme jeho slib a záruku 40 lidí, kteří se za něj rozhodli zaručit.

Rath podal proti výši kauce "formální stížnost". Možnost jeho propuštění na kauci rozporuje i státní zástupce, který má za to, že poslanec by měl i nadále zůstat ve vazbě a úvahy o propuštění na svobodu považuje za nepatřičné.

Advokáti připustili, že Rathův otec Ratmír byl připraven za syna zaplatit i vyšší částku, než bylo avizovaných 500 tisíc, požadovaná 14miliónová kauce je však podle nich řádově jinde, než byly jeho finanční možnosti.

Advokáti páteční tiskovou konferenci využili i k tomu, aby kritizovali postup soudce, který podle nich zpochybnil princip nestrannosti a objektivity, neboť se při jednání o kauci neseznámil se všemi důkazy a znaleckými posudky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám