Hlavní obsah

Řápkové někdo kvůli exekucím vyhrožoval smrtí

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Chomutovská primátorka Ivana Řápková (ODS) našla ve své e-mailové poště dopisy, jejichž autor jí vyhrožuje smrtí. Podle mluvčího magistrátu Tomáše Brandy ze zpráv vyplývá souvislost s nekompromisními exekucemi, které zahájil chomutovský magistrát minulý týden.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Starostka Chomutova Ivana Řápková

Článek

"Jde jednoznačně o snahu mě psychicky nalomit, abychom s exekucemi přestali. To se však nestane, budeme pokračovat,“ komentovala situaci Řápková. Magistrát o výhružkách informoval policii, strážníci zesílili ochranu starobylé radnice, v níž vedení úřadu sídlí.

Výhružky a varování začínají patřit k předvolebnímu koloritu města. Vloni, před volbami do kraje, dostala Řápková poštou nábojnici a stručné varování, že pokud nezmizí z radnice "i s těmi svými zloději", čeká ji smrt.

"Na každou svini je někde kulka, na tebe čeká už dlouho," napsal tehdy kostrbatými velkými písmeny anonym. Událost souvisela s napjatou situací ve městě. Část obyvatel tehdy hlasitě protestovala v ulicích města proti politice radnice. Odesílatele policie nikdy nedopadla.  

"Bezpečnostní opatření jsou podobná těm, která radnice přijala vloni. Za výhrůžkami stojí zřejmě někdo, koho se exekuce dotkly nebo mohou dotknout. Mohu však říci, že se tím nenechám zastrašit,“ dodala Řápková.

Reklama

Výběr článků

Načítám