Hlavní obsah

Rampula začal s čistkou mezi „Mečlovými“ lidmi

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staronový pražský vrchní státní zástupce Vlastimil Rampula ve středu sáhl k prvním významným personálním změnám po svém návratu do úřadu. Odvolal totiž šéfku elitního odboru pro boj s nejzávažnější hospodářskou kriminalitou Soňu Bělohlávkovou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vlastimil Rampula

Článek

Bělohlávkovou do funkce dosadil Rampulův předchůdce Stanislav Mečl a pod novým šéfem vydržela ve funkci jen pár dnů. Důvodem je fakt, že Bělohlávková nemá potřebnou bezpečnostní prověrku. Právu to potvrdil sám Rampula.

„Nesplňovala základní kvalifikační předpoklady pro výkon této funkce,“ uvedl vrchní žalobce s tím, že Bělohlávková na odboru zůstane jako řadový státní zástupce.

„Všechny spisy, které měla v současné době na starosti, jí zůstanou,“ poznamenal k tomu Rampula. Bělohlávková tak například i nadále zůstane v týmu řešícím kauzu Mostecké uhelné společnosti a zůstane jí i případ podezřelého nákupu obrněných transportérů Pandur pro českou armádu.

Na její místo Rampula dosadil Radima Daňhela, který měl v minulosti na starosti například případ tunelování státního podniku Čepro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám