Hlavní obsah

Rakušana se v Ústí ptali i na Babišovu složku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O válce na Ukrajině, o přijetí eura či o podpoře regionů. O těchto a mnoha dalších, více či méně důležitých tématech diskutuje v pondělí navečer ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v Ústí nad Labem, kam dorazil v rámci turné „bez cenzury“.

Vít Rakušan v Ústí nad LabemVideo: Karel Otcovský, Novinky

 
Článek

Prostorná restaurace Horizont v městské části Severní Terasa se zaplnila téměř do posledního místa. Přišli zástupci všech generací, překvapivě přitom převažovali mladí lidé.

„Jsem podporovatel vlády, i když ne se všemi jejími kroky souhlasím,“ řekl Novinkám vysokoškolák Matěj.

Většina z příchozích měla na ministra připravenou otázku. „Chtěl bych se ho zeptat na plno věcí, například proč tahle vláda bere důchodcům peníze,“ řekl Novinkám u vchodu do lokálu Vlastimil Moravec, podle kterého by bylo nejlepší, kdyby vláda podala demisi, protože je podle něj nejhorší od revoluce.

Rakušan ve Vyškově: Řeč byla i o prostatě, bohu a konspiračních teoriích

Domácí

Debata odstartovala úderem 17. hodiny. Lidé se ptali například na členství a roli Česka v Evropské unii, na válečnou rétoriku některých politiků nebo na zavedení eutanazie.

Foto: Karel Otcovský, novinky.cz

Rakušan při debatě v ústecké restauraci Horizont

Na dotaz, jestli ví, co má na něj Andrej Babiš ve složce, odpověděl s úsměvem, že neví. „Je ale pro mě absolutně za hranou zjišťovat si o někom, jestli má manželku a děti,“ dodal vážně.

Rakušan hovořil o nutné podpoře Ukrajiny v jejím boji proti dobyvačnému Rusku. „Cesta k míru není ustoupit agresorovi,“ řekl za bouřlivého potlesku posluchačů.

Atmosféra byla oproti prvním často vyhroceným debatám v Karviné nebo Mostě tentokrát klidná. Lidé většinou kvitovali Rakušanovy odpovědi potleskem. Jen výjimečně zazněly projevy nevole s obsahem jeho slov nebo s kroky vlády.

Posledním místem Rakušanovy jízdy po regionech, kde neočekává náklonnost místních obyvatel, bude za týden Havířov.

Mladíci skutečně napadli muže v Budějovicích kvůli duhové vlajce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám