Hlavní obsah

První tisková konference nového ministra zdravotnictví Arenbergera

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) v pátek zhodnotí vývoj epidemie covidu-19. Měl by také definitivně oznámit, ve kterých regionech se v pondělí neotevřou mateřské a základní školy a parametry dalšího rozvolňování. První tiskový brífink nového ministra má začít ve 13 hodin, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: Briefing ministra zdravotnictví Petra Arenbergera k aktuální epidemické situaciVideo: ČTK

 
Článek

Dosavadní ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Arenberger nastoupil do čela ministerstva zdravotnictví ve středu.

Jako své priority spolu s premiérem Andrejem Babišem uvedl zlepšení komunikace nebo dostupnost monoklonálních protilátek na léčbu covidu-19. Právě kvůli těmto dvěma tématům premiér kritizoval jeho předchůdce Jana Blatného, kterého odvolal.

Kdo je nový ministr zdravotnictví Arenberger

Domácí

Nový ministr také připustil, že by v Česku mohla být dostupná vakcína Sputnik V pro lidi, kteří by o její podání stáli. Byli by součástí klinické studie, v níž by se očkovací látka testovala na dobrovolnících. Vyžádal si od Státního ústavu pro kontrolu léčiv dokumenty, které jsou k této vakcíně dostupné.

Premiér Babiš ale ve středu zopakoval, že vakcína nebude v ČR podávána, dokud ji neschválí Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA).

Reklama

Výběr článků

Načítám