Hlavní obsah

První letní den zahlásil teplo, v neděli Česko sežehnou tropy

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Sobota je podle kalendáře prvním letním dnem. Slunce schované za mraky však příliš radosti nepřineslo. Podle meteorologů je oblačno až polojasno na většině území. Naopak neděle by měla přinést tropy a letos i možná prozatím nejteplejší den.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

V letním počasí nachází osvěžení dívky i koně v řece.

Článek

„Přes česko v sobotu přechází ještě jeden nevýrazný frontální systém. Přestože je převážně oblačno až polojasno, teploty se pohybují kolem 26 stupňů,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Podle se ní se však počasí výrazně změní. Již v noci se má do České republiky dostat výběžek vysokého tlaku vzduchu, který bude mít vliv po celou neděli. „Bude velmi teplo. Naměříme až 28 až 32 stupňů, na Moravě možná až 33. Neděla by měla být nejteplejším dnem v letošním roce,“ uvedla meteoroložka.

I přes ohlášené tropy by neměl padnout teplotní rekord. Ten podle Honsové činí přes 34 stupňů Celsia.

Nadprůměrně teplý červenec

Český hydrometeorologický ústav v pátek vydal měsíční výhledovou předpověď. Meteorologové neočekávají žádné extrémní výkyvy počasí, nejvyšší teploty budou v některých dnech šplhat k tropickým třicítkám, jindy klesnou na dvacet stupňů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám