Hlavní obsah

Průzkum: ANO má nejlepší výsledek za rok, SPD by vypadla ze Sněmovny

Novinky, jas
Aktualizováno

Vítězem voleb by se podle říjnového modelu CVVM stalo hnutí ANO se ziskem 33,5 procenta. Piráti by měli 14 a ODS 13,5 procenta. ČSSD by získala 10, KSČM 8,5 a lidovci pět procent. Hnutí SPD by se do Sněmovny neprobojovalo. Pro hnutí ANO jde o nejlepší výsledek za poslední rok.

Článek

Stejně jako SPD, která získala 4,5 procenta, by se do Sněmovny podle říjnových výsledků nedostala ani TOP 09 s podporou čtyř procent respondentů. Trikolóře průzkum přisoudil tři procenta, hnutí STAN 2,5 a Zeleným jedno procento.

„U hnutí ANO pozorujeme oproti září nárůst podpory, který je ovšem na hraně statistické významnosti. V případě hnutí SPD došlo k statisticky významnému poklesu podpory na úroveň z května tohoto roku,” připomněla agentura.

Jsou to jen průzkumy. Politici si z nízkých preferencí těžkou hlavu nedělají

Domácí

Zároveň dodala, že v případě lidovců, SPD a TOP 09 není s ohledem na interval spolehlivosti jisté, zda by ve Sněmovně zasedli, či nikoliv.

K volbám by v říjnu dorazilo 60 procent oprávněných voličů.

Podle preferencí, které zahrnují i nerozhodnuté voliče a ty, kteří by k volbám nešli, by ANO mělo 22,5 procenta, Piráti 11, ODS 9 a ČSSD 7 procent. Preference komunistů dosahují pěti procent, SPD a lidovců shodně 3,5 procenta.

Průzkum proběhl od 4. do 20. října a zapojilo se do něj 1021 respondentů.

ANO zůstává nad 30 procenty, Piráti i ODS oslabili

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám