Hlavní obsah

Protipovodňové cvičení omezí provoz v některých ulicích Zbraslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cvičná výstavba mobilních prvků protipovodňové ochrany na pražské Zbraslavi omezí od sobotních 17 hodin dopravu v oblasti ulic K Přehradám, U Národní galerie a U Malé řeky na levém břehu Vltavy.

Foto: MHMP

Protipovodňové zábrany ve Zbraslavi začnou růst v sobotu vpodvečer.

Článek

Akce se uskuteční 4. a 5. května od 17.30 do 6.00 hodin a prověří ve spolupráci se Správou služeb hl. m. Prahy a složkami integrovaného záchranného systému připravenost metropole na případnou velkou vodu.

Omezení pro řidiče platí do neděle šesté hodiny ranní. Oboustranně uzavřena zůstane ulice k Přehradám v úseku od kruhového objezdu u sjezdu z Pražského okruhu až k mostu Závodu míru, kde můžou projet pouze záchranáři. Mimo provoz bude také ulice U Národní galerie od stejného kruhového objezdu ke Zbraslavskému náměstí. Tudy projedou vedle záchranných složek jen autobusy.

Objížďka směrem z centra vede po Strakonické, sjezdem na Lipence a po komunikaci Bartoňova na Zbraslavské náměstí nebo po Strakonické a sjezdem na Zbraslav přes přemostění do ulice K Výtopně. Ve směru do centra auta zamíří ulicí K Přehradám a odbočením u Mostu Závodu Míru do ulice Žitavského, nebo po ulici Strakonická a sjezdem na Baně, případně také po ulici Strakonická, sjezd na Lipence a poté po ulici Bartoňova na Zbraslavské náměstí.

Do cvičné výstavby protipovodňové ochrany na Zbraslavi se zapojí 95 osob, vybudují mobilní hrazení o celkové délce 198 metrů, jeho výška bude v rozmezí 0,3 až 3,96 metru. Cvičení výstavby mobilních prvků protipovodňové ochrany Prahy se konají od roku 2005. Úsek Zbraslav, Radotín, Velká a Malá Chuchle je jediným, který nebyl doposud procvičen celý.

Hlavní město vybudovalo na svém území během let 1997 až 2013 systém protipovodňové ochrany, který se skládá z železobetonových protipovodňových stěn, zemních valů nebo těles železniční sítě, mobilních hliníkových protipovodňových stěn, protipovodňových hrází z pytlů s pískem a z protipovodňového systému na kanalizační síti.

Počet obětí brazilských povodní stoupl na 56 mrtvých

Svět
Související témata:

Výběr článků

Načítám