Hlavní obsah

Protest lékařů bude symbolicky pět minut po dvanácté

Právo, Novinky, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Symbolicky pět minut po dvanácté hodině polední se ve čtvrtek 6. října sejdou před budovou ministerstva zdravotnictví na Palackého náměstí v Praze tisíce lékařů. Chtějí tak protestovat proti špatnému systému financování ve zdravotnictví. Novinky o tom informoval místopředseda Sdružení praktických lékařů Jan Jelínek po úterní tiskové konferenci.

Článek

Čas demonstrace má podle lékařů ilustrovat situaci při řešení problému. Pokud vláda podle nich nezačne finanční situaci ve zdravotnictví urychleně řešit, povede to k hromadnému krachu praktických lékařů a tím dramatickému zhoršení zdravotní péče pro občany.

Praktičtí lékaři věří, že se k nim připojí i ambulantní lékaři v nemocnicích. Ti o tom rozhodnou v úterý večer. Lékárníci již vyhlásili, že 6. října na jednu hodinu zavřou své provozovny, a to v době mezi 12. a 13. hodinou. Mnozí z nich se na demonstraci na Palackého náměstí osobně chystají.

V místech, kde je špatná dostupnost nemocnice budou praktičtí lékaři i v době stávky ordinovat. V místech kde budou ordinace zavřeny, převezmou péči o pacienty ambulance nemocnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám