Hlavní obsah

Zeman: Český národ se dokáže semknout, když je to zapotřebí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v sobotu vystoupil s projevem v souvislosti s řáděním tornáda, které se ve čtvrtek večer na jihu Moravy prohnalo několika obcemi, připravilo o život pět lidí a způsobilo značné škody na majetku.

Projev prezidenta Zemana k situaci na jižní MoravěVideo: ČTK

 
Článek

Zeman zopakoval, co přesně se ve čtvrtek událo. Vyjádřil soustrast pozůstalým, popřál zraněným brzké uzdravení a poděkoval všem, kteří pomáhají s odstraňováním následků.

Připomněl, že s Hradní stráží, kterou vyslal na pomoc, jede i jeho dcera Kateřina, která bude rozdávat prostředky z prezidentova nadačního fondu.

V Lužicích natočili tornádo z bezprostřední blízkosti. Záběry ukazují jeho ničivou sílu

Domácí

Prezident zdůraznil, že si váží všech, kteří posílají pomoc. V této souvislosti ještě připomněl, že obce, které v minulosti postihly ničivé povodně, se díky lidské solidaritě podařilo obnovit.

„Chtěl bych vyjádřit naději, že český národ se dokáže vždy semknout a solidarizovat, když se ocitne v situaci, kdy je to zapotřebí,“ uzavřel prezident.

Hrad již ve čtvrtek večer zveřejnil prohlášení, v němž vyjádřil soustrast pozůstalým a poděkoval všem, kteří se zapojili do pomoci postiženým.

V pátek pak prezident rozhodl o vyslání Hradní stráže, která by měla pomáhat s odstraňováním následků přírodní katastrofy.

Zeman vyslal na jižní Moravu Hradní stráž

Domácí

Prezident projev natočil v sobotu před vystoupením v Partii, kterou v neděli odvysílá televize Prima.

S projevem k občanům naposledy prezident vystoupil v dubnu v souvislosti s odhalením o zapojení ruských agentů do výbuchů muničních skladů ve Vrběticích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám