Hlavní obsah

Příprava rekonstrukce Barrandovského mostu uzavře chodník a cyklotrasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravné práce, které souvisejí s další částí rekonstrukce pražského Barrandovského mostu, omezí v následujících dnech dopravu na jedné z nejvytíženějších komunikací v Česku. Technická správa komunikací musí v předstihu připravit speciální konstrukce pod severním chodníkem, přejezdy pro převedení jednoho jízdního pruhu do protisměru a důležitou překládku telekomunikačních kabelů.

Foto: TSK

Barrandovský most čeká letos další fáze rekonstrukce.

Článek

Rozhodnutí, kdy přesně se rozběhne třetí fáze opravy, zatím nepadlo.

První přípravné práce vypukly v lednu výměnou ložisek severního mostu. O tomto víkendu musejí řidiči počítat na modřanské straně mostu s redukcí jízdních pruhů a využitím tzv. přejezdových prahů.

Řemeslníci se také chystají vybudovat speciální konstrukci pod severním chodníkem. „Je nezbytná při bourání a výstavbě nové římsy severní poloviny severního mostu,“ vysvětlila mluvčí správy komunikací Barbora Lišková. Stavební firma musí nejprve odbourat původní římsu, na jejím místě vybudovat provizorní lávku a připravit vše na betonáž nové finální římsy.

Jelikož římsa slouží jako chodník a cyklotrasa, je třeba ji zcela uzavřít. Mimo provoz je od 5. února severní chodník severního mostu, tedy blíž k Podolí, a cyklotrasa. Práce po etapách až do léta ovlivní provoz v Modřanské ve směru do centra v místě před, pod a za podjezdem.

Záběry z opraveného Barrandovského mostu z roku 2022Video: Novinky

Kvůli přeložce telekomunikačního kabelu platí následující omezení:
11. února od 6 do 19 hodin zůstane uzavřen levý jízdní pruh ve směru z Prahy 5 na Prahu 4. 
Od 12. do 15. února bude omezen provoz ve směru od Braníka na Smíchov. 
Od 16. do 17. února práce ovlivní provoz ve směru od Braníka na Smíchov.
Od 15. do 17. února platí omezení i pro výjezd ve směru do Strakonické ulice ve směru od Braníka na Smíchov.

Přípravné práce na stavbě přejezdů pro převedení jednoho jízdního pruhu do protisměru přijdou na řadu od 19. února do 11. března. Omezení se dotkne směru od Braníka na Smíchov i nájezdové větve z Modřanské na Barrandovský most.

První fáze rekonstrukce století, jak je nezbytná renovace mostu z 80. let minulého století označována, se rozběhla v roce 2022.

Aut v Praze opět přibylo, nejvytíženější je Barrandovský most

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám