Hlavní obsah

Příjezd do Prahy se komplikuje, řidiči by si měli jízdu rozmyslet

– Praha

Policie začala kvůli zatopení Strakonické ulice při vjezdu do Prahy podél Vltavy z jihu odklánět nákladní auta už v Dobříši a osobní u Zbraslavi. Opatření zkomplikuje dopravu, varovala policejní mluvčí Jana Rösslerová. Policie vyzývá řidiče, aby si hlavně v úterý ráno dobře rozmysleli, zda je nutné, aby do Prahy jeli.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Vysoká hladina Vltavy v Praze

Článek

„Nákladní auta jsou odkláněna už u Dobříše ve směru na Hostomice, a co se týče osobních aut, tak ta se odklání v ulici Na Baních, tedy na Zbraslavi, a to na Břežanské údolí, nebo na Komořanskou ulici,“ řekla Novinkám Rösslerová.

Vjezd do metropole se tak podle ní ještě víc komplikuje. Uvedla, že policie sice stále hledá alternativní cesty, aby doprava mohla proudit dál, ale ty se hledají stále hůř.

„Vyzýváme proto veřejnost, zejména řidiče, aby zapřemýšleli, jestli vůbec do Prahy potřebují zajet. Pokud ano, je třeba, aby maximálně dbali pokynů policistů a nechali zprůjezdněné pruhy pro MHD,“ uvedla mluvčí.

Rösslerová poznamenala, že sama byla svědkem toho, jak řidiči nerespektují vyhrazení jízdních pruhů pouze pro vozidla městské hromadné dopravy a vjíždí do nich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám