Hlavní obsah

Při geometrii obkreslují hrnek, kružítko jim neprodali

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Distanční výuka školáků je často zdrojem nadsázky a vtipkování v celé české společnosti, ovšem mnohé komické situace mají reálný základ. Kvůli uzavřeným papírnictvím a zákazu prodávat školní potřeby i v supermarketech se komplikuje právě i školní výuka. Rodiče a učitelé si musí poradit tak trochu s bojovými podmínkami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Paní učitelko, mně se rozbilo kružítko a mamince ho v obchodě nechtěli prodat,“ tak si nešťastně posteskla desetiletá žákyně jedné z mladoboleslavských základních škol své učitelce, když dostala se spolužáky úkol z geometrie narýsovat kružnici a nemohla ho splnit.

„Neboj, poradíme si i bez kružítka,“ reagovala při dálkovém spojení přes notebooky a tablety učitelka Silvie. „Zkus obkreslit třeba skleničku nebo hrnek,“ nabádala a pak už plnění domácího úkolu nápadně připomínalo scénu z filmu Marečku, podejte mi pero, v níž herec Josef Kemr bravurně s vyplazenou špičkou jazyka obkresloval pětikorunu.

Antigenní testy do škol dodá Masanta, distributor českého výrobce

Domácí

Na zavřená papírnictví si stěžují mnozí rodiče. „Došly nám náplně do pera, tak jsme zkusili propisku, ale to byla mazanice. Domluvili jsme se s paní učitelkou, že se vrátíme k obyčejné tužce,“ potvrdila komplikace matka druháka z Kolína paní Zuzana.

„Nechápu, proč nemůže být otevřené papírnictví. Tam se lidi nehromadí jen tak pro zábavu, že si chtějí jen tak procházet krámky,“ zlobila se maminka školáka.

Smejkal: Jestli chceme otevřít školy, musíme si odpustit pomlázku

Domácí

Rodičům vadí, že vláda neudělila obchodům se školními potřebami výjimku.

„V Tescu chodím kolem per a náplní, ale jsou za páskou, ani tam je koupit nemůžu. Zrovna tak pastelky. Máme dvě děti a vůbec nás vloni na podzim nenapadlo, abychom si dělali nějakou velkou zásobu pastelek. Teď už ořezáváme takové špačky. Tak snad po Velikonocích už něco otevřou,“ doufala Zuzana.

Nahlaste, kolik chcete testů, vyzvalo MŠMT ředitele. K očkování se přihlásilo 70 procent učitelů

Věda a školy

Anketa

Dochází vašim dětem školní pomůcky?
Ano
88,4 %
Ne
11,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3035 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám