Hlavní obsah

Při dojezdu do Vyškova byla na amerických vojácích znát únava

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před půl šestou odpoledne, tedy se zhruba půlhodinovým zpožděním, přijela do objektu vyškovských kasáren první část konvoje amerických vojáků, kteří jsou na cestě z Německa do Maďarska na cvičení.

BEZ KOMENTÁŘE: Konvoj přijíždí do VyškovaVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Pro zhruba pět set lidí jsme připravili ubytování a vše potřebné, aby si zde mohli odpočinout a připravit se na další cestu. Ta začne v úterý v šest v podvečer, kdy postupně po částech tak, jak k nám v neděli přijížděli, budou zase odjíždět ve směru na Lanžhot,“ sdělila Právu mluvčí vojenské akademie Monika Nováková.

Zhruba pětadvacítka vozidel okamžitě najížděla k čerpacím stojanům na doplnění paliva a poté již pokračovala do útrob objektu, kde viditelně unavené vojáky čekala hygiena, večeře a postel.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Kasárny očekávají zhruba pět set lidí.

Nováková doplnila, že nepředpokládá, že by se vojáci vydali po večeři, ke které byl řízek s bramborem a okurkový salát, na vycházku do Vyškova.

Foto: Václav Šálek, ČTK

U vjezdu do kasáren vítalo konvoj několik příznivců.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Konvoj ihned po příjezdu doplňoval palivo.

Vojáky vítalo minimum lidí

„V pondělí je čeká údržba techniky a další nezbytné povinnosti, takže budou mít zřejmě práce dost,“ dodala mluvčí s tím, že veškeré zařízení včetně tělocvičny, posilovny a dalšího je všem samozřejmě plně k dispozici.

Mluvčí o vojenském konvoji

Vojáky na rozdíl od prvního vyškovského pobytu tentokrát čekalo jen minimum lidí. Zhruba desítka jich přišla kolonu přivítat s americkou vlajkou a vlajkou severoatlantické aliance. Na dálničních mostech bylo rovněž diváků jen poskrovnu.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Při dojezdu do Vyškova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám