Hlavní obsah

Zemana mohl v kauze Vrbětice ovlivnit Klaus, odtušil Hamáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český prezident Miloš Zeman zastává názor, že existují dvě vyšetřovací verze v kauze Vrbětic. Podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) mohl jeho názor ovlivnit exprezident Václav Klaus, se kterým se Zeman setkal před svým projevem k Vrběticím.

Foto: ČTK

Jan Hamáček na tiskové konferenci

Článek

„Vůbec bych nepodceňoval návštěvu exprezidenta Klause těsně před Zemanovým projevem. Ta mohla sehrát roli a ovlivnit jeho názor,“ uvedl Hamáček v Otázkách Václava Moravce v České televizi.

Svůj chystaný projev ke kauze Vrbětice mohl podle něj prezident na základě setkání s Klausem vyvažovat.

Babiš si předvolal ministryni Benešovou kvůli výrokům o Vrběticích

Domácí

Diplomatické vztahy Česka a Ruska jsou na bodě mrazu od poloviny dubna, kdy česká vláda zveřejnila informaci, že se ruské tajné služby zapojily do výbuchů muničního areálu ve Vrběticích v roce 2014, které si vyžádaly dva mrtvé a miliardovou škodu.

Česko následně vypovědělo 18 ruských diplomatů, Moskva reagovala vypovězením 20 českých diplomatů. Obě strany nakonec přistoupily na paritu. Do konce května tak musí na obou ambasádách pracovat nanejvýš sedm diplomatů, 25 technických pracovníků a 19 místních zaměstnanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám