Hlavní obsah

Prezident jmenoval Romana Prymulu ministrem zdravotnictví

Novinky, jam
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v pondělí během schůzky na zámku v Lánech jmenoval do funkce nového ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO). Prymula vystřídal Adama Vojtěcha (za ANO), který odstoupil. Očekávala se tisková konference Romana Prymuly po jmenování, ta se ale neuskuteční.

Foto: Twitter/ Jiří Ovčáček

Prezident Miloš Zeman přijal v pondělí odpoledne Romana Prymulu.

Článek

Na Prymulově jmenování se premiér Andrej Babiš (ANO) a Zeman dohodli už o víkendu, tedy dříve, než dosavadní ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) oznámil svou rezignaci. Ten tak učinil v pondělí ráno.

Slušnost byla Vojtěchova nevýhoda, řekl Babiš

Domácí

Do úřadu premiér uvede Prymulu v úterý kolem osmé ráno. Lze předpokládat, že Prymula, který od června působí na Úřadu vlády jako vládní zmocněnec pro vědu a výzkum, zároveň představí své priority.

Na ministerstvo se Prymula vrací po několikaměsíční přestávce. Do konce května zde působil na pozici náměstka ministra pro zdravotní péči, nezískal však bezpečnostní prověrku ani na stupeň důvěrné, kterou jako náměstek musel mít, a po neshodách s Vojtěchem musel z resortu odejít.

Jak je to s Prymulovou prověrkou? Jako náměstek ji nedostal, jako ministr už ji nepotřebuje

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Ministrem zdravotnictví bude Prymula

Ministrem zdravotnictví bude Roman Prymula. Řekl to premiér Andrej Babiš. Prymula nahradí Adama Vojtěcha, který v pondělí rezignoval.

Výběr článků

Načítám