Hlavní obsah

Prezident by mohl reagovat dříve, míní Babiš

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman by mohl k zapojení ruských zpravodajských služeb do výbuchů ve Vrběticích vystoupit dříve než týden poté, co vláda o zákulisí incidentu v roce 2014 informovala. Myslí si to premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Twitter Jiřího Ovčáčka

Prezident Miloš Zeman (vpravo) s premiérem Andrejem Babišem

Článek

„Možná by bylo lepší, kdyby reagoval osobně,” uvedl ve středu Babiš v rozhovoru pro server iDnes s tím, že dřívější reakce by byla lepší.

Babiš připomněl, že Zeman postup vlády, který vedl k vyhoštění 18 ruských diplomatů, které rozvědky označují za příslušníky ruských tajných služeb,  podporuje.

Na vyjádření prezidenta si týden počkáme

Domácí

„Miloš Zeman podporuje náš postup, prosazuje české zájmy,” dodal Babiš.

Zeman se k celému incidentu hodlá „šířeji vyjádřit” v neděli ve vysílání televize Prima. Není vyloučené, že téma zmíní i ve středu při jmenování nového ministra zahraničí Jakuba Kulhánka (ČSSD).

Hrad mlží o počtech pracovníků na ambasádách

Domácí

Šéf jeho zahraničního odboru Hradu Rudolf Jindrák zpochybnil počty pracovníků na ambasádách v situaci, kdy zejména část opozice volá po tom, aby se počty ruských diplomatů v ČR snížily na úroveň českých v Rusku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám