Hlavní obsah

Předzvěst podzimního Signal festivalu: Instalace na Výstavišti připomněla Den Země

Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová, az

V loňském roce se kvůli pandemii koronaviru Signal festival nekonal. Letos se ale do veřejného prostoru Prahy vrátí. K příležitosti Dne Země umístili organizátoři festivalu na Výstavišti v Holešovicích minulý týden světelnou instalaci, kterou si lidé mohou prohlédnout do 28. dubna.

Předzvěst podzimního Signal Festivalu: Instalace na Výstavišti připomněla Den ZeměVideo: Novinky

 
Článek

Instalace nese název The Room of Change a jejím autorem je italsko-americké studio Accurat, které se zabývá změnami životního prostředí na planetě. Chce poukázat na způsob, jakým se činnost lidstva podepisuje na planetě Zemi. Znázorňuje ji pomocí fotografií z archivu NASA, které zachycují rozdíl ve vzhledu planety před dvaceti lety a nyní, a grafů popisujících změny životního prostředí za několik posledních staletí.

Zrušený Signal Festival využil státního svátku, nasvítil Trojskou lávku do trikolory

Domácí

„Tato instalace je vlastně takovou předzvěstí toho, že letošní Signal festival bude,“ říká ředitel festivalu Martin Pošta. Instalaci vystavil 22. dubna na Den Země a bude ke zhlédnutí každý den od 12 hodin do půlnoci až do 28. dubna.

Samotný festival vypukne v říjnu. V městském prostoru propojí vizuální umění s moderními technologiemi a naváže na snahu Dne Země zvýšit zájem veřejnosti o environmentální problémy.

Foto: Novinky

Instalaci je možné zhlédnout denně od 12 hodin do půlnoci až do 28. dubna.

„Tématem letošního festivalu by měl být Plán B, tedy planeta B,“ uvádí ředitel Signal festivalu Martin Pošta. „Je strašně důležité si připomínat, že lidé mají nějakým způsobem vliv na budoucnost naší planety,“ dodává.

„Samozřejmě jsme si vědomi toho, že epidemie ještě nezmizela, a připravujeme různá opatření,“ vysvětluje Martin Pošta. „Vše se bude odehrávat především v ohraničených vnějších prostorách. To znamená, že budeme schopni kontrolovat kapacitu lidí, kteří se v prostoru nachází.“

To, že kvůli pandemii Signal festival pravděpodobně navštíví méně lidí než v předchozích ročnících, ho ale netrápí. Podle něj to letošnímu festivalu dodá na exkluzivitě.

Den Země oslavuje naši planetu a zároveň vybízí k její ochraně

Historie

Reklama

Výběr článků

Načítám