Hlavní obsah

Prázdniny začínají aprílovým počasím

Novinky, jas

Jako na houpačce, tak by se dal shrnout vývoj počasí v následujících dnech. Přes území ČR se budou v závěru týdne přesouvat studené fronty, které budou narušovat výběžky vysokého tlaku vzduchu. Dočkáme se tak letních teplot, ale též deště a četných bouřek, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek se bude přes naše území přesouvat od západu studená fronta, která přinese nejprve do Čech a v průběhu dne i na Moravu a do Slezska  oblačnost, přeháňky a rovněž bouřky. Ty mohou být zejména na východě republiky silné a mohou je doprovázet i vydatné srážky a silný vítr. Odpolední maxima se na Moravě a ve Slezsku budou pohybovat ještě mezi 28 a 32 stupni Celsia, v Čechách mezi 24 a 28 stupni.

V pátek bude v Čechách převládat polojasno, zatímco v severovýchodních oblastech území se ještě budou vyskytovat přeháňky, bouřky a četná oblačnost. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 24 a 28 stupni.

V sobotu bude zpočátku dne polojasno. Od západu bude v souvislosti s přechodem další studené fronty přibývat oblačnost a přidají se i přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle opět velmi silné a může je doprovázet krupobití, srážkové úhrny do 40 milimetrů a silný vítr,“ upozornila Honsová.

V Čechách se nejvyšší teploty budou pohybovat mezi 24 a 28 stupni, na Moravě a ve Slezsku vystoupají ještě k 27 a 31 stupňům.

V neděli se ochladí

Výraznější ochlazení se projeví v neděli. V Čechách bude nejčastěji polojasno, zatímco na východě republiky bude více oblačnosti. Odpolední maxima se dostanou na 20 až 24 stupňů.

V úvodu příštího týdne bude nejčastěji polojasno s teplotami kolem 26 stupňů. Od středy bychom se opět měli dočkat přeháněk a bouřek.

Reklama

Výběr článků

Načítám