Hlavní obsah

Hřib řidičům: Od příštího týdne si rozmyslete cestu přes Barrandovský most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Za týden, v pondělí 11. března ráno, začne třetí etapa oprav Barrandovského mostu, jedné z nejvytíženějších dopravních staveb. Oprava se nejprve bude týkat severní části severního mostu, na niž přijíždějí auta z Jižní spojky a od Modřan. Asi po třech měsících přijde na řadu jižní část severního mostu. Jižní most byl opraven v minulých dvou letech.

Foto: TSK

Barrandovský most z nadhledu

Článek

„Trochu jiná situace bude na příjezdu z Jižní spojky a z Modřanské ulice. Tam očekáváme zvýšené komplikace oproti dřívějším etapám. To znamená, že v odpolední špičce – třeba na Jižní spojce – nebude dobrá situace,“ řekl Michal Peterka z Technické správy komunikací.

Kdo pojede od Jižní spojky nebo od Modřan, měl by se podle Peterky včas rozmyslet, kam míří. Auta pro směr Plzeň a Strakonice se mají na mostě držet v pravém pruhu, a kdyby se řidič spletl, má možnost dojet na Lihovar na vratnou rampu, kde se otočí. Levý pruh na mostě bude určen pro směr Smíchov. Vratná rampa u Lihovaru je také určena pro řidiče, kteří nebudou moci využít uzavřenou odbočku na Barrandovský most ze Strakonické.

Podle náměstka ředitele téže organizace Josefa Richtra se tento týden do pátku opraví na mostě a v okolí nejhorší závady, výtluky, jichž bylo napočítáno asi 290. Asi 200 už opraveno bylo. V pátek, sobotu a neděli se bude na most instalovat přechodné dopravní značení.

Primátorův náměstek Zdeněk Hřib (Piráti) znovu upozornil pražské i mimopražské řidiče, aby si svou cestu promysleli dopředu. „Skutečně bych ten apel směřoval na všechny řidiče nejenom z Prahy, ale i ze Středočeského kraje a dalších regionů, aby přemýšleli o té cestě dopředu. Měli by se zamyslet nad každou cestou. Jedním z důvodů je, že přibližně po 90 dnech, tedy v polovině, dojde ke změně značení. Letos si myslím, že budou mít opatření nejvýznamnější dopad na pražskou dopravu ve srovnání s minulými lety,“ řekl Hřib.

Foto: Petr Janiš, Právo

Barrandovský most od Barrandova

Nejhorší podle Hřiba bývá první týden nebo dva. Proto bude každý den dopravu sledovat pracovní skupina a může upravovat opatření. Situace se změní s ukončením třetí etapy oprav, zhruba po 90 dnech dělníci přejdou na jižní část severního mostu a začne etapa čtvrtá. Při ní se změní dopravní režim.

„Naší snahou bude, aby všechny práce, které omezí plynulost provozu, byly ukončeny do 31.srpna, tedy do konce prázdnin,“ slíbil šéf městského výboru dopravy Martin Sedeke (ODS).

Podrobnosti k opravě lze sledovat na zvláštním webu Technické správy komunikací.

Foto: Projekt Barranďák

Vlevo zavřená část Barrandovského mostu od pondělí 11. března, vpravo následující fáze oprav.

Rekonstrukce Barrandovského mostu zrychlí. Skončí ještě letos

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám