Hlavní obsah

Praha staví stanové město pro bezdomovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Představitelé hlavního města v úterý rozhodli o vybudování stanového městečka na Letenské pláni v Praze 7. Cílem tohoto mimořádného opatření je nabídnout provizorní ubytování a stravu bezdomovcům, kteří jsou v současných mrazech vystaveni extrémním podmínkám.

Článek

Do pěti vytápěných vojenských stanů se vejde až sto lůžek. V případě potřeby bude možné kapacitu rozšířit. Bezdomovci dostanou teplý čaj a polévku. Stany budou postaveny ještě v úterý odpoledne, aby mohlo městečko ve večerních hodinách fungovat. Náklady na toto opatření, které se odhadují v řádu statisíců, uhradí magistrát.

Lidi bez domova trápí mrazy v celé zemi

Bezdomovce s omrzlinami na nohou přivezli například v úterý ráno na traumatologickou ambulanci nemocnice v Orlové na Karvinsku městští strážníci. Třiapadesátiletý muž byl podle mluvčí nemocnice Doroty Havlíkové ve velmi zbědovaném stavu a nyní leží na chirurgickém oddělení. V Ostravě a Moravském Berouně byli v uplynulých dnech nalezeni dva bezdomovci, kteří patrně umrzli.

Sedmačtyřicetiletý muž zemřel ráno na následky silného podchlazení také v šumperské nemocnici. Podle lékařů měl muž, kterého lidé nalezli ve sněhu, omrzliny třetího stupně. Na Šumpersku je to podle policie za posledních několik dní již třetí případ úmrtí, které má pravděpodobně na svědomí mrazivé počasí. V Olomouckém kraji od pátku ze stejného důvodu zemřeli celkem již čtyři lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám