Hlavní obsah

Praha rozšíří zákaz vjezdu pro kamiony nad 12 tun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze se rozšíří oblasti se zákazem vjezdu nákladních automobilů s hmotností nad 12 tun. Značky zapovídající vjezd kamionů se objeví v Evropské, Karlovarské, ale též v Plzeňské ulici, na Rozvadovské spojce a ve Strahovském tunelu. Městské části očekávají snížení hluku i zlepšení životního prostředí obyvatel.

Foto: Praha 6

Instalace jedné ze zákazových značek před Strahovským tunelem

Článek

S instalací začala technická správa komunikací (TSK) v pátek a do začátku letních prázdnin by mělo být na Pražském okruhu i dalších komunikacích nainstalováno kolem 150 značek a dodatkových tabulek.

„Doufáme, že po jejich instalaci bude provádět policie pravidelně kontroly, a zbavíme se tak konečně kamionů na Břevnově,“ uvedl k instalaci dopravního značení radní pro dopravu Prahy 6 Ondřej Matěj Hrubeš (ODS).

Důvodem osazení značek je snaha zabránit kamionům, aby si tranzitem přes rezidenční oblasti nezkracovaly cestu, kterou mohou absolvovat po určených komunikacích. Značky se objeví už u sjezdů z Pražského okruhu do zmíněných ulic.

Praha bude po policii žádat i častější kontroly dodržování zákazů. „Za Prahu 6 máme mít s Policií ČR schůzku. Chceme, aby se to vymáhalo, i za cenu toho, že kamiony budou odstaveny v pravém jízdním pruhu,“ citovala ČTK Hrubeše.

„Vozidla nad 12 tun sem prostě nepatří. Nadměrně znečišťují vzduch a zatěžují okolí hlukem. Tímto opatřením naopak chceme zlepšit kvalitu života, bezpečnost silničního provozu a zdraví Pražanů,“ dodal primátorův náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti).

Reklama

Výběr článků

Načítám