Hlavní obsah

Praha posoudí i alternativní trasy městského okruhu

Praha

Praha nechá vypracovat studii povrchové varianty městského okruhu mezi vyústěním tunelového komplexu Blanka na Pelc-Tyrolce a Jižní spojkou ve Štěrboholech. Dohodli se na tom v úterý zástupci ČSSD, ANO a Trojkoalice tvořené Stranou zelených, STAN a lidovci. Kterou z variant město zvolí, by mělo být jasné v roce 2018.

Foto: ti, Právo

Stav okružních komunikací v hlavním městě

Článek

„V půlce července město zadá externí studii, která prověří možnost zkapacitnění některých komunikací. Zároveň paní náměstkyně (Petra) Kolínská (SZ) předloží v půlce července zadání započetí změny územního plánu v tom rozsahu, jaký potřebuje městský investor a následně projektanti,” řekl náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Dlouhodobě plánovaná varianta s pracovním názvem Vlasta počítá s dalšími tunely v oblasti Balabenky. Toto řešení však odmítala Trojkoalice, která preferuje vedení dopravy po dvou stávajících trasách.

Jedna by vedla od Pelc-Tyrolky Povltavskou ulicí směrem na Českobrodskou. Na ní by byl tunel pod Malešicemi. Druhá by řidiče vedla z Holešoviček přes Průmyslový polookruh.

Ani přes přípravu studie se nezastaví přípravné práce na stavbě okruhu. Tunelová varianta, která má kladné stanovisko EIA, by se v ideálním případě mohla začít stavět v roce 2023. Úsek o délce přes 10 kilometrů by měl přijít na zhruba 40 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám