Hlavní obsah

Porotce ze SuperStar bude radit ministrovi

Právo, ČTK, map, jov

Eduard Klezla (48), drsný porotce z televizní soutěže Česko hledá SuperStar, se stal poradcem ministra školství Josefa Dobeše (VV) pro oblast uměleckého vzdělávání a hudebních konzervatoří. „Ano, tuto informaci potvrzuji,“ řekl v pátek Právu mluvčí školství Tomáš Bouška.

Článek

Klezla, přezdívaný v soutěži „kat“, vyučuje populární zpěv a muzikál na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. Jako hlasový expert je zván k muzikálovým projektům u nás i v zahraničí. Na domácí scéně pomáhal na svět muzikálům Dracula, Evita, Kleopatra, Rebelové či Miss Saigon a Tři mušketýři.

Známa už jsou také jména poradců premiéra Petra Nečase (ODS). Podle dřívějších informací je má vést bývalý ministr dopravy v Klausově vládě a šéf resortu průmyslu v Topolánkově kabinetu Martin Říman (49).

V oblasti ekonomie, zakázek, veřejné správy či regionálního rozvoje bude premiérovi radit exposlanec ODS Tom Zajíček (61). Jan Pavel (32) z Katedry veřejných financí VŠE se zaměří hlavně na ekonomiku.

Radit bude například i bývalý šéf zdravotnictví Tomáš Julínek (53), jenž proslul zavedením nepopulárních poplatků, a kromě něj v oblasti zdravotnictví i někdejší hejtman občanských demokratů v Plzeňském kraji, lékař Petr Zimmermann (49).

Dále bývalý poslanecký expert na tajné služby Jan Klas (52), a to v oblasti pro vnitřní bezpečnost. Další z exposlanců ODS Miroslav Tyl (67) se zaměří na zemědělství. Chybějí ještě poradci pro legislativu.

O Nečasových poradcích informovaly jako první HN a LN.

Dalším z nich, pro lidská práva a zahraniční politiku, je ředitel Občanského institutu Roman Joch (38), známý výrazně konzervativními pravicovými názory, například podporou kroků bývalého amerického prezidenta George Bushe.

Se sociální politikou má premiérovi pomáhat bývalý ministr za ODS a později poslanec Unie svobody Stanislav Volák (62). Tajemníkem pro evropská témata by se pak měl stát Michal Sedláček (40), někdejší Nečasův generální sekretář v postavení náměstka na ministerstvu práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám