Hlavní obsah

Pondělí, déšť a Barrandovský most paralyzovaly dopravu v Praze

• Aktualizováno

Řidiči v Praze tráví pondělní ráno v dlouhých kolonách. Začátek další etapy opravy Barrandovského mostu spolu se startem pracovního týdne a vytrvalým deštěm je kombinací, pro kterou metropole nemá řešení.

Barrandovský most - zácpyVideo: Novinky

 
Článek

Kvůli opravě Barrandovského mostu a silné dopravě je v pondělí ráno regulován vjezd do tunelového komplexu Blanka. To se následně projevuje i na příjezdových komunikacích a například na dálnici D8 byla kolona od třetího kilometru, která popojížděla až k Blance.

Se zdržením museli počítat i řidiči mířící do Prahy po D1 či D11. V kolonách popojížděl i Pražský okruh či Štěrboholská radiála.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ranní doprava v Praze

Hlavní město řidiče před zahájením další etapy oprav na Barrandovském mostě upozorňovalo na riziko tvorby kolon. Náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) ještě v neděli na Twitteru apeloval, aby lidé pokud možno nechali auta doma.

Jenže začalo pršet.

Foto: Dopravniinfo.cz

Stupně provozu 4 a 5 na komunikacích v Praze v pondělí v 9 hodin ráno.

„Zítra nám začíná rekonstrukce Barrandovského mostu a také deštivý týden. To není dobrá zpráva, protože při dešti intenzita automobilové dopravy roste,“ uvedl s poukazem na fenomén tzv. plechového deštníku, který do aut zahání i ty, kteří by v případě příjemnějšího počasí využili jiný způsob dopravy.

Situaci dále komplikovaly nehody a další dílčí uzavírky. V souvislosti se silnou dopravou upozornil na zpožďování autobusových linek i pražský dopravní podnik.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ranní doprava v Praze

Anketa

Vyrazili jste dnes někam vozem?
Ano
49,7 %
Ne
50,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3542 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám