Hlavní obsah

Politici dostanou přednostně lístky na MS v hokeji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslanci a senátoři mají možnost přednostně koupit vstupenky na nadcházející mistrovství světa v ledním hokeji, které jsou jinak už vyprodané. Někteří z politiků v pátek tuto výhodu veřejně odmítli. Vedení Sněmovny a ministři podle šéfa poslaneckého klubu ČSSD Petra Ibla dostali VIP vstupenky zdarma.

Foto: Josef Zajíc

Galerie Lauby Ostrava 23.2.2015. Skrz příznak k příčině.

Článek

Poslanecký klub ČSSD podle svého předsedy Petra Ibla dostal nabídku ke koupi šesti vstupenek na každé utkání. Nejlevnější lístky byly podle něj za 440 korun, nejdražší za 3250 korun. Vstupenky podle něj poslaneckým klubům nenabídla Sazka, ale ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) řekl, že předseda a místopředsedové dolní komory dostali nabídku objednat si lístky pro VIP diváky. Podle Filipa to není nic mimořádného a neobvyklého, protože podobné nabídky dostávají představitelé dolní komory i na kulturní a jiné akce.

Senátoři z Klubu otevřené demokracie a Nezávislí označili tuto nabídku za nepřijatelnou a korupční.

Ceny lístků na zápasy základních skupin se pohybují od 330 do 880 korun, v kvalifikačních skupinách od 490 do 1100 a baráži pak od 130 do 270 korun. S nástupem vyřazovacích bojů pak ceny razantně rostou. Na čtvrtfinále se nedostanete za méně než 1600 korun, semifinále vyjde od sedmnácti stovek do 3300 korun. Nejlevnější lístky na utkání o bronz a finále jsou od 3300 korun, nejluxusnější vyjdou na šest a půl tisíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám