Hlavní obsah

Policie prověřuje požár v Českém Švýcarsku jako možné obecné ohrožení z nedbalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie začala prověřovat požár, který vypukl v Českém Švýcarsku, jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. V okolí Hřenska hoří zhruba 30 hektarů lesa v obtížně přístupném terénu národního parku.

Požár v HřenskuVideo: Hasičský záchranný sbor České republiky

 
Článek

Kde a za jakých okolností požár vypukl, není jasné. Policie omezila vstup do oblasti a střeží objekty, které museli lidé narychlo opustit, aby se stihli evakuovat před postupujícími plameny.

„Ohledání požářiště nyní nepřichází v úvahu. Další se uvidí až na základě postupu v trestním řízení,“ citovala ČTK krajského mluvčího policie Dana Vítka.

Šéf hasičů: Konec požáru v Českém Švýcarsku nelze predikovat, vše záleží na počasí

Domácí

„Důrazně apelujeme na spoluobčany, aby se nepokoušeli vyhnout policejním zátarasům a nesnažili se dostat do lokality, kde hoří,“ vyzvala policie na Twitteru s tím, že takovéto jednání je krajně nezodpovědné a nebezpečné

Trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti spáchá ten, kdo „vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nebo cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu“.

Trestní sazba se pohybuje až do deseti let odnětí svobody v závislosti na následcích.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Požár v Národním parku České Švýcarsko u Hřenska

Reklama

Výběr článků

Načítám