Hlavní obsah

Policie prověřovala Filipa kvůli možnému úplatku

Právo, mar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní centrála proti organizovanému zločinu prověřovala předsedu KSČM Vojtěcha Filipa kvůli možnému přijetí půlmilionového úplatku od lobbisty Tomáše Horáčka, který figuruje jako obviněný v kauze zdravotnických zakázek. Nakonec policisté dospěli k názoru, že nebyl spáchán trestný čin, a vyzvali daňový úřad, aby Filipovi doměřil daň, protože zatajil příjmy. Včera o tom informoval server iROZHLAS.cz.

Foto: Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

Šéf komunistů odmítá, že by úplatek přijal. Podle policie k předávce peněz došlo 17. dubna 2018 v budově Sněmovny, kde převzal od Horáčka papírovou tašku s obálkou a lahví alkoholu Filipův asistent a poradce Lukáš Gibiec.

Obviněný lobbista na policii vypověděl, že mu Filip slíbil, že za předané peníze pomůže do funkce politické náměstkyně ministerstva zdravotnictví Andree Vrbovské, někdejší šéfce nemocnice na Bulovce a Horáčkově spolupracovnici.

Slovensko vydalo zatykač na stíhaného podnikatele Výboha

Evropa

Vyšetřovatelé Horáčka, Filipa a Gibiece prověřovali pro podezření z přečinu nepřímého úplatkářství. Nakonec je však neobvinili. „Na základě šetření policie dospěla k závěru, že prověřovaným jednáním nebyly naplněny všechny znaky ani skutkové podstaty přečinu nepřímého úplatkářství,“ uvedl státní zástupce Zdeněk Matula.

Reklama

Výběr článků

Načítám