Hlavní obsah

Policie podezírala Hladíka z ovlivňování privatizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Exnáměstek brněnské primátorky Petr Hladík, který je lidoveckým kandidátem na ministra životního prostředí, měl být podezřelý z ovlivňování privatizací majetku města Brna. Vyplývá to ze soudního příkazu k prohlídce jeho kanceláře, která byla v polovině října. Uvedla to ve čtvrtek Česká televize.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Petr Hladík (KDU-ČSL)

Článek

Policie v říjnu kvůli kauze brněnských městských bytů zasahovala i v Hladíkově kanceláři. Hladík několikrát uvedl, že s policisty spolupracoval a není z ničeho obviněn.

Šéf lidovců Marian Jurečka již dříve uvedl, že podle jeho mínění není podání vysvětlení či součinnost s policií důvodem k odchodu z politického života a Hladík zůstává kandidátem na ministerský post. To potvrdil i nyní s tím, že k rozšíření obvinění nedošlo.

Pozastavil se i nad skutečností, že zatímco Hladík o okolnostech vyšetřování nemůže pod hrozbou pokuty hovořit, je možné detaily o případu získat na základě zákona o svobodném přístup k informacím.

Premiér Petr Fiala (ODS) minulý týden uvedl, že k předložení návrhu na Hladíkovo jmenování prezidentovi Miloši Zemanovi potřebuje ještě „nějaký čas“.

Lidovci zatím náhradu za Hladíka nehledají

Domácí

S Hladíkovým jmenováním počítá Jurečka nejpozději v prvním lednovém týdnu. Je to pro něj prý „hraniční termín“.

Hladík by měl nahradit Annu Hubáčkovou, která ze zdravotních důvodů rezignovala. Vedením resortu je dočasně pověřen Jurečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám