Hlavní obsah

Policie pátrá po Tomáši Čermákovi odsouzeném za propagaci terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v úterý večer vyhlásila pátrání po Tomáši Čermákovi, který byl v červenci pravomocně odsouzen na 5,5 roku za propagaci terorismu. Čermák během pandemie na videu vyzýval k útokům na politiky či k vypálení Senátu.

Foto: Police ČR

Hledaný Tomáš Čermák

Článek

„Na dotyčného vydal Krajský soud v Plzni příkaz k dodání do výkonu trestu,“ vysvětlila pro Novinky důvody vyhlášeného pátrání plzeňská krajská policejní mluvčí Iva Vršecká. Přímo u zprávy o pátrání policie důvody neuvedla.

O Čermákově trestu v červenci definitivně rozhodl Vrchní soud v Praze, který muži z Holýšova na Plzeňsku potvrdil trest ve výši 5,5 roku.

Čermák podněcoval loni v únoru na sociálních sítích své sledující, aby použili všechny dostupné prostředky, včetně násilí, a zabránili přijetí novely pandemického zákona. Výzvy k útokům byly cílené na členy vlády, poslance a senátory. Čermák se k výrokům přiznal, obhajoval se ale, že je nemyslel vážně a že byla chyba je napsat.

Pětatřicetiletý muž už jeden trest dostal. Loni v prosinci mu Krajský soud v Praze udělil desetiměsíční podmínku za hanobení národa a podněcování k nenávisti. Důvodem byly jeho výroky o Ukrajincích.

Potvrzeno. Čermák půjde za propagaci terorismu do vězení na 5,5 roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám