Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat Wollnera za rvačku s Balvínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie již po druhé navrhuje dostat před soud redaktora zpravodajství České televize Marka Wollnera za rvačku s bývalým generálním ředitelem televize Jiřím Balvínem. "Spis s návrhem na obžalobu v pátek dorazil," potvrdil ČTK státní zástupce Drahomír Dráb.

Foto: Barbora Klap

Bikeclinic Cup 2015

Článek

"Byl jsem před časem znovu u výslechu. Událost se stala více než před rokem, takže jsem většinou odkazoval na svou předchozí výpověď. Nic jsem ale na ní neměnil," řekl dnes Balvín Právu.

Dodal, že ho překvapuje, že se případ znovu otevírá, protože on ho již považuje pro sebe za uzavřený. Nadřízený Wollnera, ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal, nebyl dnes na mobilu k zastižení.

Návrh je doplněný o výslechy a posudky

Balvín se s Wollnerem popral loni v únoru po předávání televizních cen TýTý v pražském Kongresovém paláci. Balvín byl asi deset dní v pracovní neschopnosti a na Wollnera podal trestní oznámení. Policie tehdy redaktora obvinila z výtržnictví a ublížení na zdraví a policejní rada navrhl státnímu zastupitelství, aby podalo obžalobu.

Wollnerovi hrozilo až dvouleté vězení. Žalobkyně ale postoupila věc obvodnímu úřadu, aby zjistil, zda Wollner nespáchal pouze přestupek.

Nejvyšší státní zastupitelství však její verdikt loni v červnu zrušilo a vrátilo případ znovu policii. Měla doplnit výslechy svědků a nové zdravotní posudky. "Policejní komisař tedy znovu vyslechl Balvína i znalce a rozhodl opět stejně," řekl v pátek Dráb. O návrhu policie se podle něj rozhodne v nejbližších dnech.

Reklama

Související články

Wollner na čas zmizí z obrazovky

Redaktor zpravodajství ČT Marek Wollner nebude podle svého rozhodnutí vystupovat na obrazovce ČT do doby vyšetření celého případu.

Výběr článků

Načítám