Hlavní obsah

Policie na Břeclavsku zadržela dva migranty s padělanými doklady

– Břeclav

Policie ve středu večer na D2 na Břeclavsku zadržela dva migranty s padělanými doklady. Od začátku roku jich na jihu Moravy odhalila 14. Za celý rok 2017 jich bylo 96. Ve čtvrtek to řekl vedoucí odboru cizinecké policie Miroslav Tóth.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vůz hlídka cizinecké policie kontrolovala v blízkosti hraničního přechodu Lanžhot na D2. „V něm byli dva cizinci, kteří předložili padělané doklady Rumunska, jeden předložil i padělaný řidičský průkaz Srbska,” uvedl Tóth. Šlo o dva Syřany kolem čtyřiceti let.

„Oba cizinci jsou podezřelí z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny, v současné době jsou zadrženi a čekají v cele na rozhodnutí soudu,” doplnil Tóth.

Zatím poslední větší skupinu migrantů se na jihu Moravy podařilo odhalit na začátku března, kdy v dodávce na čerpací stanici na dálnici D1 v Brně zadržela policie 11 Iráčanů bez cestovních dokladů a potřebných víz. Byly to dvě rodiny s šesti dětmi. [celá zpráva]

S cizinci policie vedla správní řízení o povinnosti opustit území. Poté rodiny skončily v přijímacím středisku pro cizince v Zastávce u Brna. Řidič je podezřelý z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám