Hlavní obsah

Policie má v kauze Čapí hnízdo vyslechnout Babiše mladšího

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doplněním vyšetřování o výslechy důležitých svědků zdůvodnil státní zástupce vrácení kauzy Čapí hnízdo policii. Ta by měla vyzpovídat Andreje Babiše juniora, který již nějakou dobu pobývá v ČR a mohl by pomoci objasnit některé okolnosti, a rovněž jednoho z bývalých manažerů farmy Čapí hnízdo.

Foto: Koláž Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš mladší s otcem

Článek

O zájmu o svědectví těchto dvou mužů informoval v úterý server Aktuálně. O rozhodnutí žalobce Jaroslava Šarocha informoval v úterý mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Žalobce vrátil kauzu Čapí hnízdo policii

Krimi

Babiš mladší měl být v rozhodné době podle tvrzení otce akcionářem Farmy Čapí hnízdo a již dříve avizoval, že je ve věci ochoten a připraven vypovídat.

Dalším vyslechnutým má být někdejší manažer, který letos v červenci pro web SeznamZprávy připustil, že v minulosti před vyšetřovateli neřekl celou pravdu, mimo jiné o zapojení Babiše do celého projektu.

Policie naposledy navrhla obžalobu koncem května, o čemž nyní státní zastupitelství rozhodlo. V kauze je stíhán premiér Andrej Babiš (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová).

Podle Babiše se jedná o účelovou kauzu, která ho má dlouhodobě poškozovat, nyní navíc před blížícími se volbami.

Reklama

Výběr článků

Načítám