Hlavní obsah

Pokud vláda neodstoupí, podá Kühnl demisi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr obrany Karel Kühnl (US-DEU) v úterý osobně informoval prezidenta republiky Václava Klause, že je připraven podat demisi, pokud vláda jako celek do konce týdne neodstoupí. Spolu s ním je připraven podat demisi i ministr spravedlnosti a šéf US-DEU Pavel Němec.

Článek

Kühnl svou návštěvu u prezidenta zdůvodnil tím, že jako ministr obrany chtěl o svém záměru nejprve informovat nejvyššího velitele ozbrojených sil, kterým je právě prezident Klaus.

Návrh na demisi celé vlády podají unionisté na společném jednání se sociálními demokraty a lidovci ve středu. Minulou středu o stejném návrhu unionistů jednala vláda. Nicméně nerozhodla a bod odložila. Demisi kabinetu nebo rezignaci ministrů za US-DEU schválil na svém zasedání republikový výbor unionistů.

Místopředseda US-DEU František Pelc předpokládá, že návrh unionistů ve vládě s převahou sociálních demokratů ve středu neprojde. "My ale pokládáme za důležitější to jednání, co bude potom, to musí něco říct," uvedl pro ČTK.

Související témata:

Výběr článků

Načítám