Hlavní obsah

Počasí slibuje nádherný letní týden

Novinky, jas

V začínajícím týdnu se dočkáme nejprve letních a na jeho konci i tropických teplot. Na rozdíl od předchozích dní neočekávají meteorologové výraznější teplotní zvraty ani četnější srážky. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Nejdeštivějším dnem by tak mělo být pondělí. Odpoledne se od západu zatáhne a na většině území by mělo pršet. Na Moravě a ve Slezsku se budou rovněž objevovat bouřky.  Odpolední maximální teploty se budou v Čechách pohybovat mezi 22 a 26 stupni Celsia, na východě republiky pak mezi 24 a 28 stupni.

V úterý bude převládat polojasno, odpoledne se začne vytvářet kupovitá oblačnost a zejména v oblasti Jeseníků a Beskyd se mohou objevit přeháňky či bouřky,” uvedla Honsová. Ranní minima by se měla pohybovat v intervalu 16 až 12 stupňů, odpoledne se rtuť teploměru dostane na 24 až 28 stupňů.

Ve středu by mělo převládat polojasno či skoro jasno. Odpoledne se opět mohou objevit přeháňky či bouřky.  Ranní teploty poklesnou na 16 až 12 stupňů, odpolední na 25 až 29 stupňů.

Velmi podobně by mělo být i ve čtvrtek. Jediným rozdílem by měly být o stupeň vyšší ranní teploty. Odpolední maxima zůstanou na hodnotách předchozího dne.

Ještě tepleji by mělo být v pátek. Po ránu mezi 18 až 14 stupni, odpoledne se teploty dostanou na 26 až 30 stupňů.

Teploty  by měly dále stoupat i o víkendu, kdy by se odpolední maxima měla přehoupnout přes hranici 30 stupňů. Četnější však budou přeháňky a častěji se objeví rovněž bouřky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám