Hlavní obsah

Po zemětřesení v Chorvatsku se třásl i 15patrový věžák v Praze

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči a policisté zasahovali v úterý odpoledne v pražských Řepích, odkud lidé volali s tím, že pociťují chvění budovy. Podle Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR lidé pocítili zemětřesení, které po poledni postihlo Chorvatsko, vliv na statiku budov v České republice ale mít nemohlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé z 15patrového věžáku volali kvůli otřesům hasičeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Nájemníci domu ve Slánské ulici hlásili okolo 13. hodiny na tísňovou linku pražských hasičů, že ve výškové budově cítí otřesy a hýbou se jim lustry.

Při zemětřesení v Chorvatsku zemřelo nejméně šest lidí

Evropa

"Na místo jsme vyslali jednotku profesionálních hasičů a jednotku místních dobrovolných hasičů. Po průzkumu a konzultaci s ředitelem Alešem Špičákem z Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR bylo zjištěno, že dnes došlo k velmi silnému zemětřesení v Chorvatsku, jehož sílu mohli pocítit právě i lidé v pražských Řepích," řekl Novinkám mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Dům v pražských Řepích, kde pocítili otřesy pocházející ze silného zemětřesení v Chorvatsku

Celý dům navíc zkontrolovala přivolaná statička. Nenašla nic, co by narušilo statiku budovy.

"Bylo to cítit od 11. patra výše. Houpaly se lustry, třásl se vánoční stromeček," řekla reportérovi Novinek na místě jedna z nájemnic domu. Další pak uvedla, že se cítila, jako by byla na lodi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám