Hlavní obsah

Po Husitské čeká Pražany další omezení, TSK do srpna uzavře ulici Na Slupi

Praha

Řidiči v Praze se budou muset připravit na další omezení dopravy. V pondělí 19. března začne Technická správa komunikací (TSK) opravovat ulici Na Slupi. Ulice bude průjezdná pouze ve směru z centra. Provoz tramvají zůstane zachován. TSK nyní opravuje rovněž ulici Husitská na Praze 3, kde práce způsobily dopravní kolaps.

Foto: Volfík René, ČTK

Dopravní situace je v Praze v poslední době značně komplikovaná.

Článek

Ulice spojující Nusle s Podskalím a centrem města je podle správy ve špatném technickém stavu. „Oprava potrvá nejdéle do konce srpna 2018 a bude realizována po etapách, s možností zachování jednosměrného provozu,” sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Omezení provozu potrvá do letošního srpna.

Foto: Mapy.cz

TSK v ulici vymění asfaltové povrchy vozovek, parkovací stání budou z velké žulové dlažby a chodníky z kamenné mozaiky. Opraveno bude rovněž odvodnění, inženýrské sítě a veřejné osvětlení. Zrekonstruován bude most přes Botič.

Jako první bude zcela uzavřen směr z Nuslí do centra a budou tudy smět jezdit pouze tramvaje. Řidiči budou úsek objíždět Bělehradskou ulicí nebo Jaromírovou, Křesomyslovou, Táborská, Čiklova a Vnislavovou ulicí dojedou do Podskalí na Výtoň.

Po skončení prací začne správa opravovat silnici v opačném směru. V této fázi oprav podle Liškové neplánuje TSK ulici pro auta uzavřít.

Na Žižkově nastal kolaps

Dopravní kolaps zejména v Seifertově ulici a jejím okolí způsobila v pondělí rekonstrukce Husitské na Žižkově. Problémy měli řidiči i MHD. Rekonstrukce je rozdělena na tři etapy, v první z nich stavbaři pracují mezi křižovatkami s Trocnovskou ulicí a Orebitskou ulicí.

Dopravní kolaps na Žižkově - Husitská ulice, Seifertova uliceVideo: Novinky

Do opravovaného úseku mohou pouze chodci. Vedení města v úterý sdělilo, že se pokusí se stavebníky dojednat zkrácení termínu oprav, které mají skončit až v listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám