Hlavní obsah

Po dálnici D1 v Ostravě se prohánělo stádo kozlů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jako na Balkáně si mohli připadat řidiči, kteří v sobotu odpoledne projížděli po dálnici D1 ve směru z Ostravy na Olomouc. Prohánělo se tam totiž stádo kozlů. Tři jednotky hasičů je musely odchytit.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Osm kozlů se v sobotu odpoledne vydalo po dálnici D1 z Ostravy na Olomouc.

Článek

„O události se naše operační středisko dozvědělo v sobotu krátce před půl čtvrtou odpoledne. Majiteli uteklo osm kozlů. Pohybovali se na 360. kilometru dálnice D1. Na místo ihned vyjeli hasiči z Ostravy-Přívozu, kteří se specializují na odchyt zvěře. Pomohli i další ostravští hasiči,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči s policisty kozly zahnali ke krajnici dálnice.

Po příjezdu hasiči zjistili, že stádo kozlů bylo dotlačeno jednotkou dálniční policie ke krajnici dálnice. Současně byl na místo povolán technický automobil zvaný Sršeň. Společně pak všichni doprovodili nervózní kozly ke krajnici, ti ji následně přeskočili.

„Všichni společně poté pokračovali po louce až k místní čističce odpadních vod, kde už společně vyčkávali na příjezd nákladní dodávky ze stanice Ostrava-Jih. V mezičase policie úspěšně našla majitele kozlů, jenž si pro ně hned přijel. Hasiči mu pomohli stádo nahnat do nákladového prostoru jeho vozu,“ líčil dále Popp.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči s policisty kozly zahnali ke krajnici dálnice.

Celá akce zabrala hasičům a policistům něco málo přes hodinu a půl. Událost se naštěstí obešla bez zranění jak zasahujících, tak i kozlů. Provoz na dálnici nebyl nijak výrazně ovlivněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám