Hlavní obsah

Oteplení v týdnu pokazí vítr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v České republice v pondělí poznamená proudění studeného vzduchu. Od úterý by se mělo o něco oteplit, od středy do pátku však pocitovou teplotu poznamená poměrně silný vítr. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 1.4.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Byť to tak ráno nevypadá, v pondělí nás čeká slunečný den,“ uvedla Honsová.

Ranní nízká oblačnost by se měla během dne protrhávat, počasí však také ovlivní proudění studeného vzduchu. Odpolední teploty vystoupají v maximech na 10 až 14 stupňů Celsia.

v úterý by se měly teploty zvednout díky teplému vzduchu od jihu až jihovýchodu. Bude jasno až polojasno, ranní teploty by se měly pohybovat v minimech mezi 3 až 1 stupněm Celsia, odpolední maxima v intervalu 14 až 18 stupňů Celsia. Večer od západu začne přibývat oblačnost.

Ve středu se rozfouká a potrvá to až do pátku,“ konstatovala Honsová. Čerstvý vítr může v nížinách dosahovat v nárazech rychlosti až 55 km/h. Bude také snižovat pocitovou teplotu.

Bude polojasno až oblačno. Ranní minima by se měla pohybovat mezi 7 a 3 stupni, odpolední maxima mezi 14 a 18 stupni Celsia.

Ve čtvrtek bude také polojasno a oblačno s ranními teplotami 8 až 4 stupně a odpoledními 14 až 18 stupňů. Čerstvý vítr dosáhne v nížinách v nárazech rychlosti až 75 km/h.

I v pátek bude foukat, čerstvý vítr bude mít v nížinách rychlost 55 až 60 km/h. Bude polojasno až oblačno a lze očekávat dešťové přeháňky. Ranní teploty budou mezi 7 a 3 stupni, odpolední mezi 12 a 16 stupni Celsia.

V sobotu bude polojasno až oblačno, během dne se může místy objevit i déšť. Ranní teploty budou v minimech mezi 6 a 2 stupni, odpolední v maxima vystoupají na 12 až 16 stupňů Celsia.

I v neděli bude polojasno až oblačno, déšť bude o něco četnější. Ranní minima se budou pohybovat v intervalu 7 až 3 stupně Cesia, odpolední mezi 12 a 16 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám