Hlavní obsah

Po bouřkách stouply Otava, Volyňka i Botič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bouřky v noci zvedly hladiny menších toků na desítce míst v západních, středních a jižních Čechách, v Praze a na jižní Moravě. Otava překročila druhý povodňový stupeň, Volyňka a Botič přechodně i třetí. Hladiny už většinou klesly nebo klesají. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na druhém povodňovém stupni pohotovosti byla před 05:30 Otava v Sušici a Rejštejně na Klatovsku a Volyňka v Něměticích na Strakonicku. V Sudslavicích na Prachaticku Volyňka kolem 01:00 vystoupala až na třetí stupeň ohrožení, kam se kolem 02:00 dostal také Botič v pražských Nuslích. Na obou místech už byla hladina kolem 05:30 bez povodňového stupně.

Na první povodňový stupeň bdělosti se v západních Čechách dostala i Křemelná, ve středních Čechách Botič, Litavka a Kocába a na jižní Moravě Jevišovka.

Meteorologové očekávají další bouřky na většině území Česka v noci na pátek. Výstraha ČHMÚ před vzestupem hladin menších toků platí do pátečního poledne v Plzeňském kraji, v západní části Jihočeského, v jihozápadní části Středočeského kraje a v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám